Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιαουρτόπιτα


Υλικά

3 φλιτζάνια τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι για ζυμωτά * 2 κουταλάκια μπεϊκιν πάουντερ * 1/2 κουταλάκι τσαγιού σόδα * 1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο * 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη * 1 φλιτζάνι τσαγιού γιαούρτι * 4 αυγά * αμύγδαλα ασπρισμένα * βανίλια *αλάτι.


Εκτέλεση  

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι,το μπεϊκιν πάουντερ και τη σόδα.Χτυπάμε το βούτυρο για 3 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη ,τη βανίλια ,το αλάτι  και έναν έναν τους κρόκους των αυγών.Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το γιαούρτι,μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα.Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της γιαουρτόπιτας και τα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα.Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε από πάνω τα ασπρισμένα αμύγδαλα.Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

Καλή Επιτυχία 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου