Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αφράτα Μπισκοτάκια με Μήλο

Υλικά

100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου *130 γρ. ζάχαρη καστανή * 1 αυγό * 60 γρ. γάλα πλήρες * 250 γρ. αλεύρι * 1 κουτ. του γλυκού κανέλα σε σκόνη * 1 κλωναράκι βανίλια ,σκισμένο κατά μήκος στη μέση (γδέρνουμε το εσωτερικό του με ένα μαχαιράκι για να πάρουμε τα σποράκια που θα βάλουμε στη συνταγή * 5 γρ. σόδα μαγειρικής * 1 μήλο μικρό καθαρισμένο και ψιλοκομμένο * 60 γρ. καρύδια ψιλοκομμένο



Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα στο μίξερ με το φτερό για περίπου 4 λεπτά. προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.Προσθέτουμε λίγο-λίγο το γάλα και σταδιακά το αλεύρι ,την κανέλα ,τη βανίλια και τη σόδα χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ.Μετά από 2 λεπτά σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μήλο  και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα  του φούρνου.Με ένα κουταλάκι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα δεύτερο κουταλάκι τις σπρώχνουμε  στο ταψί  δημιουργώντας μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.Αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν κατά το ψήσιμο.Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160 βαθμούς Kελσίου Ψήνουμε για 20 λεπτά. 

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου