Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

         Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι και γλάσο σοκολάτας


Υλικά: 1πορτοκαλι*3 αυγά*280γρ.ζάχαρη*200γρ.βούτυρο*1/2κουπα τρούφα*25γρ.κακάο*250γρ.αλεύρι*1+1/2κουτ.γλυκού μπεϊκιν πάουντερ.
    Γλάσο:200γρ.κουβερτούρα σε κομμάτια*225γρ.κρέμα γάλακτος.


                                  Εκτέλεση

  Τρυπάτε το πορτοκάλι με ένα πιρούνι και το βράζετε σε ένα κατσαρολάκι με νερό για μισή ώρα. Το αλέθετε στο μούλτι να γίνει πουρές και το αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα.Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά.Προσθέτετε τον πουρέ πορτοκαλιού και την τρούφα.Προσθέτετε το αλεύρι,το κακάο και το μπεικιν και χτυπάτε να ανακατευτούν καλά.Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 40-45 λεπτά.Ξεφορμάρετε  σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει.Βάζετε την κουβερτούρα σε ένα μπολ,ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος,την περιχύνετε και ανακατεύετε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.Αφήνετε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά και περιχύνετε την επιφάνεια του κέικ.

     Tip:Μπορείτε να κόψετε το κέικ οριζόντια στη μέση και να αλείψετε το μισό γλάσο.



Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου