Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

                           Σπιτική  Πίτσα

    Υλικά:1 ποτήρι νερού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του*1 ποτήρι νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις*1 κουτ. γλυκού μαγιά σκόνη*1/2 κουτ.γλυκού αλάτι*1/2 κουτ.γλυκού ζάχαρη*2 κουτ.σούπας λάδι* χλιαρό νερό.

Γέμιση: φέτες γκούντα η ένταμ* φέτες πάριζα η γαλοπούλα*1 μέτρια ντομάτα αλεσμένη*2 κουτ.σου πας κέτσαπ*1 πράσινη πιπεριά σε ροδέλες*5-6 ελιές σε φετάκια*1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια*150 γρ.ενταμ χοντροτριμμένο.



                                              Εκτέλεση

  Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα άλευρα με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το λάδι και τόσο νερό, ώστε ζυμώνοντας με το χέρι να γίνει ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στο χέρι. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί, βάζουμε μέσα τη ζύμη και με τα χέρια την πατάμε και την ανοίγουμε ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Ανακατεύουμε την ντομάτα με το κέτσαπ και την απλώνουμε πάνω στη ζύμη. Έπειτα στρώνουμε το αλλαντικό της αρεσκείας μας,πάνω το τυρί και πάνω στο τυρί σκορπάμε την πιπεριά,τις ελιές και τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με το χοντροτριμμένο ένταμ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς σε κάτω αντίσταση και αέρα για 20-30 λεπτά , να ροδίσει.


Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου