Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τετάρτη 21 Μαΐου 2014


                 Γλυκιά ρυζόπιτα με σταφίδες

 Υλικά:   6 φύλλα χοντρά, για πίτα*1 ποτήρι νερού Ρίζι Καρολίνα*1/4 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη*1 φλιτζάνι τσα γιου σταφίδες μαύρες η ξανθές* λίγο αλάτι* ελαιόλαδο* μαργαρίνη για την επιφάνεια.


                                             Εκτέλεση

 Βάζουμε σε κατσαρόλα στη φωτιά 4 ποτήρια νερό και λίγο αλάτι. Μόλις βράσει προσθέτουμε το ρύζι,χαμηλώνουμε λίγο το μάτι( δηλ.από το 9 στο 6) και σιγοβράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφήσει το περισσότερο νερό και να αρχίσει να χυλώνει. Τότε ρίχνουμε τη ζάχαρη και τις σταφίδες και ανακατεύουμε λίγο ακόμη πάνω στη φωτιά, να πήξει ελαφρά. Το αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει λίγο. Λαδώνουμε ένα ταψί,στρώνουμε τρία φύλλα καλά λαδωμένα ανάμεσα και απλώνουμε μέσα τη γέμιση. Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα,πάλι λαδωμένα ένα ένα και στο τελευταίο φύλλο της επιφάνειας αλείφουμε μαργαρίνη. Ψήνουμε την πιτα σε προθερμασμένο φούρνο,στην αρχή στους 200 βαθμούς,μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα κατεβάζουμε στους 170 και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε αυτή τη θερμοκρασία μέχρι η πιτα να είναι στο φούρνο συνολικά 1 ώρα. Στο διάστημα αυτό αν χρειαστεί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Μόλις ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.


Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου