Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη 13 Μαΐου 2014


             Κέικ καρότου με επικάλυψη κρέμας τυριού

  Υλικά:  4 αυγά*400 γρ.ζάχαρη*300ml ελαιόλαδο*250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις *10 γρ.σόδα*10 γρ.μπέικιν πάουντερ*15 γρ.κανέλα*300 γρ.καρότα τριμμένα στον ψιλό τρίφτη*120 γρ.καρύδια ψιλ/να. Επικάλυψη: 230 γρ.τυρί κρέμα*120 γρ.βούτυρο μαλακό*240 γρ.άχνη*1 κάψουλα βανιλίνη.


                                         Εκτέλεση
 
 
       Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο  ενός ταψιού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ το λάδι, τα αυγά και τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπεικιν παουντερ και την κανέλα και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα που  χτυπάμε στο μίξερ. Μόλις γίνει ομοιογενές το μείγμα,σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε με σπάτουλα να πάνε παντού. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα,να σφίξει το κέικ. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη χτυπώντας το τυρί με το βούτυρο. Προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 2 λεπτά. Το απλώνουμε πάνω στο κέικ και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου