Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014



                                                  Πάστα Φλώρα

 Υλικά:1 κούπα καλαμποκέλαιο*1/3 κούτας ζάχαρη*1/3 κούτας χυμό πορτοκάλι,φρέσκο*2 κουτ.σούπας κονιάκ*1 βανίλια*1 κουτ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού*3 1/2 κούτας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του* 500 γρ.μαρμελάδα.





                                






                                          
  

                                                 Εκτέλεση


Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε στο μίξερ η με αυγοδάρτη το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό, το κονιάκ, τη βανίλια και το ξύσμα μέχρι να λιάσει λίγο η ζάχαρη. Ρίχνουμε όλο το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι λίγο, ίσα ίσα να απορροφηθεί το αλεύρι, όχι πολύ γιατί θα αρχίσει να βγάζει το λάδι. Αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο μια ταρτιέρα και απλώνουμε στη βάση της και τα πλαϊνά με το χέρι τα 2/3 της ζύμης. Απλώνουμε μέσα τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδονάκια και τα βάζουμε σταυρωτά πάνω στη μαρμελάδα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά, να ροδίσει.


Tip: Μπορείτε να φτιάξετε και ατομικές Πάστα Φλώρα αν χρησιμοποιήσετε μικρά φορμάκια.


Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου