Καρυδάτο με Σως Σοκολάτας
Υλικά:7 αυγά*3 κούπες αλεύρι*3 κουτ.σούπας μπέϊκιν πάουντερ*1 κούπα ελαιόλαδο*1 κούπα καρύδια χον/να*1 κουτ.γλυκού σόδα*2 κούπες ζάχαρη*1 κουτ.σούπας κανελογαρίφαλλο*1 κούπα λεμονάδα με ανθρακικό. Σιρόπι: 3 ποτήρια ζάχαρη*2 ποτήρια νερό. Σος: 250γρ.κρέμα γάλακτος* 250 γρ.κουβερτούρα.
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ, τη σόδα και το κανελογαρίφαλλο. Σε μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το μείγμα του αλευριού, τα καρύδια στο τέλος τη λεμονάδα. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφού κρυώσει λίγο το ρίχνουμε στο γλυκό. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα και αφού γίνει ομοιογενής σος περιχύνουμε το γλυκό.
Καλή Επιτυχία
Φοβερό Γλυκό
ΑπάντησηΔιαγραφή