Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014



                                        Γιαπράκιa

 Υλικά:500 γρ.αμπελόφυλλα φρέσκα(100 τεμ.περίπου)*1 ποτήρι νερού ρύζι νυχάκι*4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλ/να*1 ματσάκι άνηθο ψιλ/νο*1 ματσάκι μαϊδανό ψιλ/νο*1 φλυτζ.τσαγιού ελαιόλαδο* αλάτι* πιπέρι.


                                  Εκτέλεση

 Πλένετε τα αμπελόφυλλα και τα ζεματάτε για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει. Τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ρύζι, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τα 3/4 από το λάδι. Παίρνετε ένα ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε από ένα κουταλάκι γέμιση και τυλίγετε σε ρολάκι, όχι πολύ σφιχτό γιατί θα φουσκώσει το ρύζι. Τα αραδιάζετε σε ένα ταψί και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε και δυο ποτήρια νερό και ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί το ρύζι και να μείνουν με το λάδι τους.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου