Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014


                        Κρουασανάκια αλμυρά

 Υλικά:3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει*1 φακελάκι μαγιά*1/2 κούπα καλαμποκέλαιο*1/2 κουτ.γλυκού αλάτι*1 κουτ.σούπας ζάχαρη*1 κούπα γάλα ζεστό*1 αυγό. Γέμιση:6 φέτες πάριζα*6 φέτες τυρί ένταμ* μαργαρίνη για επάλειψη.



                                   Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Ρίχνουμε στο κέντρο τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε να γίνει ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει. Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει. Έπειτα την κόβουμε σε 6 ίσες μπάλες και ανοίγουμε την καθεμία σε μέτριο φύλλο. Το χαράζουμε ακτινωτά σε 8 τρίγωνα ( σαν πίτσα ) . Κόβουμε 1 φέτα πάριζα και 1 τυρί το ίδιο ακτινωτά. Βάζουμε από 1 κομματάκι στην φαρδιά πλευρά του τριγώνου  του φύλλου και τυλίγουμε προς το κέντρο. Γυρίζουμε ελαφρά τις άκρες προς τα μέσα και έτοιμο το κρουασανάκι. Τα βάζουμε σε ταψί, τα αλείφουμε με μαργαρίνη, βάζουμε και λίγο μαργαρίνη ανάμεσα τους, θα το απορροφήσουν καθώς θα ψήνονται. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.


Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου