Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014


                            Γεμιστά με Ρύζι

 Υλικά:4 μέτριες ώριμες ντομάτες*5 μέτριες πιπεριές για γέμισμα*1 ποτήρι νερού ρύζι Καρολίνα*1/2 κούπα λάδι*1/2 κούπα μαϊδανό ψιλ/νο*2 μέτρια κρεμμύδια ψιλ/να* κόκκινο πιπέρι*μαύρο πιπέρι* αλάτι* λάδι.


                                      Εκτέλεση

 Με ένα μικρο κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες, το αλ'εθουμε και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με το κρεμμύδι, το μαϊδανό, το περίσσευμα από τα καπάκια από τις πιπεριές ψιλ/νο, αλάτι, πιπεριά και το λάδι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πότε πότε. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά να τραβήξει. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές κατά τα 2/3, τις τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί και βάζουμε γύρω από τα λαχανικά το ρύζι που περίσσεψε. Ρίχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό. Το περιχύνουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς να ψηθεί το ρύζι και να απορροφήσει το νερό. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νερό. Αν πάρει γρήγορα χρώμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου