Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014


                   Τάρτα banoffee

 Υλικά

Βάση:190 γρ.τριμμένο μπισκότο*80 γρ.βούτυρο λιωμένο. Γέμιση:1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα*100 γρ.βούτυρο*100γρ.ζάχαρη καστανή κρυσταλλική*2 μπανάνες σε ροδέλες ραντισμένες με χυμό λεμόνι για να μην μαυρίσουν.Topping:1 φάκελο garni* 200 ml γάλα*3 κουταλιές τριμμένη κουβερτούρα.


                                      Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο και το στρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά βουτυρωμένης ταρτιέρας. Το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγοδάρτη ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύοντας συνεχώς ( περίπου 5 λεπτά), το μείγμα πήζει και αποκτά το χρώμα της καραμέλας. Το αδειάζουμε πάνω στη βάση και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια τις ροδέλες μπανάνας. Χτυπάμε το garni με το γάλα σε σφιχτή σαντιγί και το στρώνουμε πάνω στη μπανάνα. Πασπαλίζουμε την κουβερτούρα και βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Καλή Επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου