Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014


                           Κανελόνια γεμιστά με κιμά

Υλικά:1 κουτί κανελόνια*700 γρ.κιμά*1 ντομάτα αλεσμένη*1 κρεμμύδι ψιλ/νο*2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλ/νο*λίγη πράσινη πιπεριά ψιλ/νη*1/4 κούτας ελαιόλαδο*αλάτι* πιπέρι κόκκινο και μαύρο*200 ml κρέμα γάλακτος*4 κούπες μπεσαμέλ*1/2 κούτας τυρί κίτρινο τριμμένο


                                         Εκτέλεση

Σωτάρουμε τον κιμά με το λάδι, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μαϊντανό, την πιπεριά και αλατοπίπερο. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι και αφήνουμε να βράσει, χωρίς όμως να πιει όλο το ζουμάκι. Σε ένα πυρέξ, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράει τα κανελόνια σε μια στρώση, το λαδώνουμε και απλώνουμε στον πάτο 5-6 κουταλιές μπεσαμέλ. Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι με το μείγμα του κιμά και τα στρώνουμε μέσα στο πυρέξ. Τα περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και απλώνουμε πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με το τυρί και καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά και έπειτα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου