Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Νόστιμη και Αφράτη Βασιλόπιτα

Υλικά: 200 γρ.ζάχαρη * 30 γρ. μέλι * 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο * 3 αυγά * 150 γρ.γιαούρτι * 270 γρ. αλεύρι * 12 γρ.μπέϊκιν πάουντερ * 2 δόσεις βανίλια * ξύσμα από ένα πορτοκάλι * μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα * 50 γρ. ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι (καρύδια,αμύγδαλα). 








Εκτέλεση 

Χτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το μέλι,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χαμηλώνουμε την ταχύτητα.Ρίχνουμε τη βανίλια,το γιαούρτι,τους ξηρούς καρπούς,το ξύσμα και την κανέλα.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα,το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα κι ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 με 45 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε όπως θέλουμε.

*Tip:μπορούμε να φτιάξουμε γλάσο ανακατεύοντας 300 γρ.μαργαρίνη με βούτυρο ,300 γρ. 'αχνη και μία κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι.Αφού κρυώσει τελείως η βασιλόπιτα τη διακοσμούμε με το γλάσο.

Καλή Επιτυχία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου