Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015


                                                 Κορμός Πραλίνας

 Υλικά παντεσπάνι:3 αυγά*1 φλ.τσαγιού ζάχαρη*3/4 φλ.τσαγιού αλεύρι*3/4 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος η εβαπορέ*1/2 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ* 1/2 κουτ.γλυκού σόδα*1/2 κουτ.γλυκού κανέλα*2 πρέζες αλάτι*2 κουτ.σούπας άχνη*2 κουτ.σούπας κακάο. Γέμιση:6 κουτ.σούπας άλειμμα πραλινας*2 φλ.σαντιγύ*1/3 φλ.τσαγιού φουντούκια χον/να*1 φλ.τσαγιού σταγόνες σοκολάτας. Γλάσο:100 γρ.κουβερτούρα*100 γρ.κρέμα γάλακτος.


                                                       Εκτέλεση

 Χτυπάμε δυνατά στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να πήξουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέϊκιν, την κανέλα, τη σόδα, το αλάτι, χαμηλώνουμε το μίξερ και το ρίχνουμε στα αυγά εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος. Το στρώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Σε μια πετσέτα κουζίνας πασπαλίζουμε το κακάο με την άχνη και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο. Αφαιρούμε το χαρτί, τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Το ανοίγουμε το αλείφουμε πρώτα με το άλειμμα πραλινας, μετά τα φουντούκια, τη σαντιγυ, τις σταγόνες σοκολάτας και ξανατυλίγουμε σε ρολό αφαιρώντας την πετσέτα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε στην κουβερτούρα, ανακατεύουμε να λιώσει, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σφίξει και απλώνουμε στον κορμό. Γαρνίρουμε με φουντούκια και σοκολατάκια ή όπως θέλουμε.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου