Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015


                                          Μηλόπιτα Σιροπιαστή

 Υλικά:4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 6 φετάκια, το καθένα*2 κουτ.σούπας ζάχαρη * 1/2 κουτ.σούπας κανέλα. Κέικ:125 γρ.μαργαρίνη * 1/2 κούπα ζάχαρη * 5 αυγά*1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει * 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ*1 βανίλια. Σιρόπι:1 κούπα ζάχαρη *1 κούπα νερό * 125 γρ. μαργαρίνη*1/4 κουτ.γλυκού κανέλα.


                                                           Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το αλεύρι με το μπέικιν, τη βανίλια  και μόλις ενωθούν σταματάμε το μίξερ. Το στρώνουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη και την κανέλα και τα βάζουμε στην επιφάνεια της μηλόπιτας με τη φαρδιά πλευρά από πάνω. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι 10 λεπτά πριν βγει η μηλόπιτα. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη 5 λεπτά απ' οταν αρχίσει ο βρασμός. Το κατεβάζουμε, ρίχνουμε την κανέλα, σβήνουμε το φούρνο, σιροπιάζουμε τη μηλόπιτα και την ξαναβάζουμε στο σβηστό φούρνο για 5 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου