Μπαμπάς πορτοκαλιού
Υλικά:3 αυγά *100 γρ.ζάχαρη άχνη*200 γρ.αλεύρι*2 κουτ.γλυκού
μπέϊκιν πάουντερ* μια πρέζα αλάτι* ξύσμα ενός πορτοκαλιού*70 γρ.βούτυρο μαλακό. Σιρόπι:130 γρ.ζάχαρη*100 ml νερό* χυμό 1 πορτοκαλιού*30ml ρούμι η κονιάκ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την άχνη 5 λεπτά να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ξύσμα. Ρίχνουμε σε φόρμα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό και το ρούμι. Περιχύνουμε το μπαμπά μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο, μέσα στη φόρμα. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου