Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015


                                 Πάβλοβα με σοκολάτα και μπανάνες

Υλικά:180 γρ.ασπράδια( περίπου 6)*180 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική*180 γρ.ζάχαρη αχνή * κρέμα σοκολάτας* φέτες μπανάνας.



                                                     Εκτέλεση

 Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα ασπράδια, που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου,με την κρυσταλλική ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να γίνουν μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε την άχνη βροχηδόν και συγχρόνως ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ώστε να μην ξεφουσκώσει. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί φούρνου στη λαμαρίνα της κουζίνας και στρώνουμε μέσα τη μαρέγκα σε στρόγγυλο σχήμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για τρεις ώρες περίπου. Βγάζουμε την Πάβλοβα από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Απλώνουμε πάνω κρέμα σοκολάτας στιγμής, φέτες μπανάνας και σερβίρουμε.

   * Μπορούμε να σερβίρουμε την Πάβλοβα με σαντιγύ και φρούτα.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου