Μπισκότα με φουντούκια και μερέντα
Υλικά: 2 κούπες αλεύρι * 1/2 κούπα μερέντα*1 κουπα ζάχαρη*1 κουτ.γλυκού μπεικιν πάουντερ*100γρ. βούτυρο*2αυγα*1/2 κούπα κακάο*1/2κούπα ψιλ/να φουντούκια*1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας.
Λιώνουμε το βούτυρο και με αυγοδάρτη το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεϊκιν, το κακάο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα και μόλις γίνει ομοιογενές το μείγμα το βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και με το δάχτυλο κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του . Τα αραδιάσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και στη λακουβίτσα βάζουμε μερέντα. Ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.
* Αν θέλουμε πάνω στη μερέντα βάζουμε ένα ολόκληρο φουντούκι πριν τα ψήσουμε.
Καλή επιτυχία
Υλικά: 2 κούπες αλεύρι * 1/2 κούπα μερέντα*1 κουπα ζάχαρη*1 κουτ.γλυκού μπεικιν πάουντερ*100γρ. βούτυρο*2αυγα*1/2 κούπα κακάο*1/2κούπα ψιλ/να φουντούκια*1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας.
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο και με αυγοδάρτη το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεϊκιν, το κακάο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα και μόλις γίνει ομοιογενές το μείγμα το βάζουμε 20 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και με το δάχτυλο κάνουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο του . Τα αραδιάσουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και στη λακουβίτσα βάζουμε μερέντα. Ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 15 λεπτά.
* Αν θέλουμε πάνω στη μερέντα βάζουμε ένα ολόκληρο φουντούκι πριν τα ψήσουμε.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου