Γλυκά ρολάκια με κρούστα ζάχαρης
Για τα ρολάκια θα χρειαστούμε:
380γρ.αλεύρι-90γρ.βούτηρο-5γρ.μαγιά μπύρας-100γρ.ζάχαρη-120mlγάλα-1αυγό-1κρόκο-230γρ.ξανθιά σταφίδα-90γρ.καρύδια-50γρ.σκούρα ζάχαρη
Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με 1κ.σ ζάχαρη και αφήστε το προζύμι 5 λεπτά.Ανακατέψτε το αλεύρι με 40γρ. λιωμένο βούτηρο,τον κρόκο ,70γρ.ζάχαρη το προζύμι και ζυμώστε σε λεία ζύμη.Μαλακώστε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό. Πολτοποιήστε στο μίξερ την καρυδόψιχα με 40γρ. βούτηρο και τη σκούρα ζάχαρη .Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο 35*25 εκ.Έπειτα στρώστε το μείγμα καρυδόψιχας αφήνοντας γύρω 1εκ. και ρίξτε τις σκουπισμένες σταφίδες.Τυλίξτε σε ρολό από τη μακριά πλευρά και πιέστε ελαφρά την άκρη να κολλήσει.Κόψτε το ρολό σε 8 όμοιες ροδέλες .Σε βουτηρωμένο ταψί 20-22εκ. βάλτε στο κέντρο μια ροδέλα και γύρω γύρω τις υπόλοιπες.Σκεπάστε το ταψί και αφήστε το σε χλιαρό χώρο να φουσκώσει .Αλείψτε την επιφάνεια με το αυγό χτυπημένο ,πασπαλίστε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ψήστε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου