Κέικ πορτοκάλι-βερίκοκο με λευκό γλάσο
Υλικά:3/4 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη*1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη*5 αυγά* ξύσμα 1 πορτοκαλιού*3/4 φλιτζάνι γάλα*4 φλιτζάνια αλεύρι*5 κουτ.γλυκού μπεϊκιν πάουντερ*200 γρ.μαρμελάδα βερίκοκο.
Γλάσο:200 γρ.άχνη ζάχαρη*4 κουτ.σούπας χυμό πορτοκάλι,σουρωμένο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,το ξύσμα,το γα λα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν παουντερ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια στη μέση. Βάζουμε το κάτω μέρος σε μια πιατέλα,το αλείφουμε με τη μαρμελάδα και τοποθετούμε πάνω τη δεύτερη φέτα. Χτυπάμε τα υλικά για το γλασο σε ένα μπολ και περιχύνουμε το κέικ.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου