Μηλοπιτα με άρωμα πικραμύγδαλο
Υλικά:300 γρ.αλεύρι*160 γρ.ζάχαρη*100 γρ.βούτυρο λιωμένο * 4 μήλα*1 λεμόνι * 4 αυγά * 100 ml γαλα*40ml μπραντι *2 κουτ.σούπας μπεικιν παουντερ*1/2 κουτ.γλυκού κανέλα * 1 πρέζα αλάτι* λίγες σταγόνες εσανς πικραμυγδαλο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να φουσκωσουν. Ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι με το μπεικιν, το γάλα, το βούτυρο, το μπραντι και ανακατεψτε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, την εσανς και ανακατεύουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτά φετακια, τα ραντιζουμε με το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε στη ζύμη. Βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε μια φόρμα στρογγυλή και απλωνουμε μεσά τη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτα η μέχρι να ροδισει. Αν θέλουμε τη σερβίρουμε πασπαλισμενη με ζάχαρη άχνη.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου