Αρωματικό κέικ λεμονιού με γλάσο λεμόνι
Υλικά:125 γρ.μαργαρίνη*1 κούπα ζάχαρη * 2 αυγά*1/2 κούπα γάλα*250 γρ.αλεύρι που φουσκώνει*1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ* ξύσμα από 1/2 λεμόνι * λίγες σταγόνες εσάνς λεμόνι. Γλάσο:2 κουτ.γλυκού χυμό λεμονιού* ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το ξύσμα και την εσάνς. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο,το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε λίγη λίγη τόση άχνη ώστε να επιτύχουμε πυκνό γλασο. Περιχύνουμε το κέικ.
Καλή Επιτυχία
Υλικά:125 γρ.μαργαρίνη*1 κούπα ζάχαρη * 2 αυγά*1/2 κούπα γάλα*250 γρ.αλεύρι που φουσκώνει*1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ* ξύσμα από 1/2 λεμόνι * λίγες σταγόνες εσάνς λεμόνι. Γλάσο:2 κουτ.γλυκού χυμό λεμονιού* ζάχαρη άχνη.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το αλεύρι με το μπέικιν και τέλος το ξύσμα και την εσάνς. Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο,το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας με ένα πιρούνι προσθέτουμε λίγη λίγη τόση άχνη ώστε να επιτύχουμε πυκνό γλασο. Περιχύνουμε το κέικ.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου