Τούρτα ροδάκινο
Υλικά:4 αυγά*1 φλ.τσαγιού ζάχαρη*1 φακ.μπέϊκιν πάουντερ*11/2 κουτ.σούπας κορν φλάουρ*15 κουτ.σούπας αλεύρι * 3 κουτ.σούπας νερό. Κρέμα:1 ello ermol*1 ζαχαρούχο γάλα*1 κομπόστα ροδάκινο.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά 2-3 λεπτά να αφρατέυν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε λίγο λίγο το μπέϊκιν, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τέλος το νερό. Το ρίχνουμε σε ταψάι με αντικολλητικό χαρτί φούρνου και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Χτυπάμε το ermol να αφρατέει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα να γίνει πηχτή κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο. Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το αφήνουμε να μισοκρυώει και το κόβουμε στη μέση σε δυο βάσεις. Βρέχουμε τη μια βάση με το μισό σιρόπι της κομπόστας, απλώνουμε τη μισή κρέμα και σκορπίζουμε πάνω μερικές φέτες ψιλοκομμένο ροδάκινο.
Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση, βρέχουμε με το υπόλοιπο σιρόπι, απλώνουμε στην επιφάνεια και τα πλαϊνά την υπόλοιπη κρέμα και γαρνίουμε με το ροδάκινο.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου