Κουλούρια Θεσσαλονίκης
Υλικά:150 γρ.αλεύρι σκληρό*350 γρ.αλεύρι απλό*280 γρ.νερό σε θερμοκρασία δωματίου*2 φακελάκια ξηρή μαγιά*35 γρ.ζάχαρη*1 κουτ.γλυκού αλάτι.
Επικάλυψη:1 κούπα νερό*1 κουτ.γλυκού ζάχαρη* σουσάμι.
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και τα αφήνουμε 5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά ώσπου να μαζευτεί ή ζύμη στο γάντζο. Τη σκεπάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε για 30'-1 ώρα. Ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη σε πιάτο. Πλάθουμε κουλούρια, τα βουτάμε στο νερό, έπειτα στο σουσάμι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά να ροδίσουν.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου