Πατσαβουρόπιτα Γλυκιά
Υλικά: 1/2 κιλό φύλλα κρούστας*6 αυγά*1 γιαουρτάκι στραγγιστό*1 κεσεδάκι ζάχαρη*1 κεσεδάκι καλαμποκέλαιο*2 βανίλιες*1 μπέικιν πάουντερ. Σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη*3 ποτήρια νερό*1 ξυλίκι κανέλα*4 καρφάκια γαρύφαλλο* χυμό 1 λεμονιού* λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά,το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, να γίνουν μια Λεία κρέμα. Έπειτα τρίβουμε μέσα τα φύλλα με τα χέρια και ανακατεύουμε με μια κουτάλα να βραχούν καλά με το μείγμα. Τα αδειάζουμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο καλαμποκέλαιο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά, να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά και σιροπιάζομαι το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου το διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΙΡ: Αν θέλουμε σερβίρουμε με Παγωτό
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου