Τούρτα με Πραλίνα Φουντουκιού
Υλικά:2 πακέτα σαβαγιάρ μπισκότα*400 γρ.πραλίνα φουντουκιού( μερέντα,nucrema)*1 ποτήρι γάλα ζεστό*2 κουτ.σούπας κακάο*1 κουτ.σούπας ζάχαρη*500 γρ.κρέμα Γάλακτος*150 γρ.καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ*150 γρ.τρούφα σοκολάτα.
Εκτέλεση
Διαλύουμε το κακάο και τη ζάχαρη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα βουτάμε σαβαγιάρ στιγμιαία και βάζουμε μια στρώση σε πυρέξ. Απλώνουμε πάνω τη μισή πραλίνα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ με 75 γρ.ζάχαρη άχνη και στρώνουμε τη μισή πάνω στην πραλίνα. Σκορπίζουμε πάνω τα μισά αμύγδαλα και τη μισή τρούφα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια σειρά τελειώνοντας με τα αμύγδαλα και την τρούφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Είναι καλύτερα να το ετοιμάσουμε από την προηγουμένη μέρα και να το αφήσουμε όλη νύχτα στο ψυγείο. Μαλακώνουν καλύτερα τα σαβαγιαρ και δένουν οι γεύσεις.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου