Σοκολατένια Φουντουκόπιτα
Υλικά*180 γρ.κουβερτούρα*100 γρ.βούτυρο*3 αυγά*60 γρ. ζάχαρη *100 γρ.φουντούκια τριμμένα σε σκόνη+ 2 κουτ.σούπας.
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπέν μαρί. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και τους ανακατεύουμε καλά μέσα στη σοκολάτα που έχουμε κατεβάσει από το μπέν μαρί. Προσθέτουμε και τα φουντούκια. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλό ανακάτεμα στο μείγμα της σοκολάτας. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά και στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά ακόμη.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου