Χαλβάς Σιμιγδαλένιος
Υλικά: 3/4 ποτήρι νερού ελαιόλαδο*2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι * 3 ποτήρια νερού ζάχαρη*4 ποτήρια νερού νερό*1/2 κουτ.γλυκού κανέλα*1/2 κούπα καρύδια χον/να.
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη 3 λεπτά από το σημείο βρασμού, ρίχνουμε την κανέλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, χαμηλώνουμε το μάτι στο μισό και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα ψήνουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα. Τότε ρίχνουμε το σιρόπι και τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 5 λεπτά. Το βάζουμε σε φόρμες και μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου