Σελίδες

Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016


                                Κις Λωραίν

 Υλικά:1 φύλλο ζύμη κουρού* 3 αυγά* 200 γρ.κρέμα γάλακτος* 100 γρ.γάλα* 100 γρ.παρμεζάνα τριμμένη* 200γρ.μπέικον κομμένο σε κυβάκια* αλάτι* πιπέρι* μοσχοκάρυδο.


                                    Εκτέλεση

 Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σωτάρουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε σε πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα το φύλλο κουρου, κόβοντας τα περισσεύματα και στρώνουμε το μπέικον. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα,αλατοπίπερο και τριμμένο μοσχοκάρυδο, αν θέλουμε. Περιχύνουμε το μπέικον και ψήνουμε την κις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

* Tip: Αν θέλουμε με τα περισσεύματα ζύμης κόβουμε σχέδια και τα βάζουμε στην επιφανειακής κις πριν την ψήσουμε.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου