Σκοπός μας είναι σας προσφέρουμε εύκολες και σπιτικές συνταγές με αγνά υλικά για να απολαμβάνετε εσείς και η οικογένειά σας.

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014


                                   Σάμαλι

 Υλικά:280 γρ.βούτυρο μαλακό*7 αυγά*350 γρ.ζάχαρη*320 γρ.σιμιγδάλι χοντρό*1 κουτ.γλυκού μπέϊκιν πάουντερ.
Σιρόπι:3 κούπες νερό*3 κούπες ζάχαρη*χυμό 1/2 λεμονιού.


                                         Εκτέλεση

 Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη 2 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το μπέϊκιν και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί. Το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30-40 λεπτά, να ροδίσει ομοιόμορφα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3 λεπτά απ' όταν αρχίσει να κοχλάζει. Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο,το αφήνουμε 2 λεπτά να σταθεί, το κόβουμε και το σιροπιάζουμε.

Καλή Επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου