Κέικ αλμυρό με Φέτα
Υλικά : 200 γρ.βούτυρο μαλακό*100 ml ελαιόλαδο* 50 γρ.ζάχαρη καστανή*6 αυγά*390 γρ. αλεύρι*1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ*100 γρ.γάλα*250 γρ.φέτα σε κομματάκια*1 μικρή πιπεριά ψιλ/νη*200 γρ.ελιές σε φετάκια*1 κουτ.γλυκού ρίγανη*2-3 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το βούτυρο, το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν, το γάλα και μόλις γίνει ομοιογενές μείγμα προσθέτουμε τη φέτα,την πιπεριά ,τις ελιές και, αν βάλουμε, τα ντοματινια. Προσθέτουμε και τη μισή ρίγανη και ανακατεύουμε με κουτάλα να πάνε παντού τα υλικά. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι,πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά με 1 ώρα να ροδίσει καλά.
Καλή Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου